logo
pregatirea unei partide pe pescuit pe o balta noua de pescuit
Pregatire

Pregătirea unei Partide de Pescuit pe un Lac Nou

By Alin Moldovan25 iul. 2024

Fiecare pescar își dorește să exploreze noi locații unde poate pescui în liniște și armonie cu natura, în căutarea marii capturi. Pentru a reuși, este nevoie de multe informații și pregătiri temeinice pentru a avea o partidă memorabilă, chiar de la prima vizită pe noua locație.

Alegerea Lacului

Nu este un lucru simplu alegerea unui nou lac de pescuit, deoarece subconștientul și teama de insucces de la prima partidă intervin. În astfel de momente, mă gândesc la comoditatea de a merge pe lacurile cunoscute, dar până la urmă, aleg noua locație conform planului meu.

După ce îmi aleg lacul, întotdeauna încerc să sun administrația, deoarece, după părerea mea, cele mai bune informații și sfaturi în alegerea standului, aferente perioadei din an în care vrem să mergem la pescuit, le putem lua de la cei care sunt zilnic pe lac. 

Ei ne oferă mereu toate informațiile pe care le cunosc, pentru că scopul lor este să prindem pești și astfel toată lumea este mulțumită. Una dintre marile greșeli făcute de pescari, care până la urmă contează decisiv, este omiterea consultării administrației și obținerea informațiilor doar de la alți pescari.

Pregătirea Partidei

Mereu mă pregătesc pentru fiecare partidă cu aproximativ o săptămână înainte. Îmi iau cât de multe informații pot despre lac și standul pe care o să pescuiesc, apoi îmi pregătesc nada, prepar semințele dacă regulamentul permite folosirea lor, îmi verific echipamentul să fie în parametri și încerc să maximizez cât pot de bine lucrurile necesare în acea partidă. 

Îmi leg câteva monturi de acasă pentru a nu pierde prea mult timp când ajung pe stand și a mă putea ocupa de sondare, alegerea locului sau locurilor unde o să pescuiesc și amenajarea standului. 

Restul monturilor le fac pe stand, deoarece în majoritatea cazurilor planul de acasă nu se potrivește cu cel de la fața locului.

Strategii de Succes

Pentru a-mi crește șansele de reușită din prima partidă, încerc să găsesc cât mai multe materiale video sau scrise, le urmăresc și iau din ele tot ce mi se potrivește stilului meu de pescuit.

Țin cont de pescarii care au fost înaintea mea pe acel lac, iar chestiile care mi-au plăcut, încerc să le implementez în pescuitul meu. 

Niciodată nu-mi fac strategia exact ca cea văzută în acele materiale, deoarece, după părerea mea, fiecare pescar are propria viziune despre pescuit, ceea ce face ca acest mod de relaxare să fie magnific și palpitant la fiecare partidă de pescuit.

Concluzie

Îi sfătuiesc pe cei care vor să încerce lacuri noi să meargă la pescuit pe ele fără ezitare, pentru că satisfacția de a captura pești pe noi locații este nemăsurabilă!

Alin Moldovan

Sunt Alin Moldovan și pescuiesc exclusiv cach and release pe lacurile consacrate din țară si străinătate. Obiectivele mele în toate partidele de pescuit, sunt aducerea pe saltea a crapilor capitali ai lacurilor. Nu sunt pescar de concurs, dar imi place sa-mi masor nivelul pescuitului pe are îl cunosc, in doua trei concursuri pe an.De curand produc artizanal si nada pentru crap, pe care o puteți găsi pe site-ul www.ocapi.ro.

Distribuie acest articol